Štvrtok
09:45 – 11:10 Regeneratívne hospodárenie na pôde. Ako je to na Slovensku? A v Európe? /Ing. Robert Dohál/
15:40 – 17:00 Prečo a ako sadiť stromy v poľnohospodárskej krajine? /Ing. Ľudovít Vašš, Jaroslav Štefanko, Ing. Martin Gálik, PhD., moderuje: Ing. Peter Medveď/
Piatok
14:20 – 15:50 Dronové aplikácie – jedinečná možnosť ako znížiť spotrebu prostriedkov na ochranu rastlín? Kedy sú vhodné? Kedy nie? /Ing. Bronislava Škarbová PhD., Andrej Kazakov, Ing. Jaroslav Franko, moderuje: Ing. Robert Dohál/
16:00 – 17:30 Uhlíkové poľnohospodárstvo – ako sme pokročili. Aké sú benefity pre poľnohospodára a pôdu? /Ing. Peter Balász, Ing. Pavol Bezák, Ing. Ondrej Mišák, Ing. Ľubomír Marhavý, moderuje: Ing. Daniel Ács, PhD./
Sobota
9:30 – 9:55 Potenciál zdravej pôdy pre zdravie človeka. Ako to spolu súvisí? /Branislav Moňok, PhDr. Lucia Baľáková/
10:00 – 11:30 Diskusia – Potenciál zdravej pôdy pre zdravie človeka. Ako to spolu súvisí? /Patrik Linhart Bsc., PhDr. Lucia Baľáková, moderuje: : doc. Ing. Patrik Rovný a Andrea Rovná/
11:40 – 13:10 Regeneratívne hospodárenie v Krakovanoch – 3 bakalárske + 1 diplomová práca študentov a ich obhajoba
Bc. Marek Opálek – Analýza obsahu anorganického dusíka v pôde v PD Krakovany-Stráže
Mgr. Alexandra Obdržálková – Vplyv konvenčného a regeneratívneho spôsobu hospodárenia na vybrané pôdne vlastnosti v Krakovanoch, Slovensko.
Bc. Nikodém Koporec – Aplikácia a porovnanie rôznych metód merania utláčania pôdy mobilnou technikou
Bc. Matej Nemec – Regeneratívne poľnohospodárstvo v podnikových číslach
Moderuje: Ing. Robert Dohál
13:20 – 14:50 Priama sejba verzus spracovanie pôdy? Ako to súvisí s glyfosátom? Ako to súvisí s hrabošmi? /Ing. Ľubomír Marhavý, Ing. Marián Hlavačka, Ing. Bronislava Škarbová PhD., Ing. Martin Bulla, moderuje: Ing. Robert Dohál/
Nedeľa
9:40 – 9:55 Predstavenie novej Kompostovacej asociácie Slovenska /PhDr. Lucia Baľáková/
10:00 – 11:30 Záhon Rozuma na piesčitých a ílovitých pôdach /Volodymyr Rozum – magister ekológie a permakultúry, autor Záhonu Rozuma, prekladá: Bohuš Buday/
Pavilón je venovaný novým – bezorbovým a ekologickým postupom. Návštevníci tak majú možnosť dozvedieť sa veľa dôležitých informácií, ktorými si doplnia mozaiku potrebnú pre rozhodovanie, akú potravinu si kúpia, alebo dopestujú.
Ďalšie informácie nájdete
tu.